preskoči na sadržaj
Vijesti

"U mojim cipelama"u sklopu projekta "OperacijaMladi"

 31. siječnja 2018. održana radionica u Učeničkom domu ŽTŠ Moravice "U mojim cipelama"u sklopu projekta "OperacijaMladi"


Radionicu su u ime SOS Rijeke održale psihologinja Maja Sikirica i asistentica za pravnu pomoć Mia Cvijetić.

Organizacija radionice:Gordana Gerić-Paulić  prof. savjetnik


Projekt "OperacijaMladi" provodi udruga SOS Rijeka- centar za nenasilje i ljudska prava u partnerstvu sa školama Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a financiran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Radionica „U mojim cipelama“ prva je u nizu četiri radionice treninga nenasilja koji za cilj ima učiti mlade o prihvaćanju različitosti i zaštiti ljudskih prava, o učinkovitijim načinima rješavanja sukoba te o govoru mržnje, što će im pomoći da bolje razumiju važnost tolerantnog suživota te odgovornost svake osobe za vlastito ponašanje i njihovu mogućnost izbora, ali i da znaju kome se mogu obratiti za pomoć u teškim situacijama. Očekujemo da će ih osmišljeni trening senzibilizirati na razmišljanje o ljudskim pravima i poštovanju istih i važnosti zaštite vlastitih, ali i tuđih prava. Kroz psihološko i pravno savjetovanje koje im je dostupno kroz ovaj projekt, očekujemo da će mladi razviti nove vještine nošenja s problemima, unaprijediti svoje samopoštovanje i komunikaciju s drugima te prenositi te pozitivne promjene u svoje međusobne odnose.

 

Kroz prvu radionicu igranja uloga, naglasili smo važnost podrške, tolerancije različitosti, uvažavanje tuđeg mišljenja, ali možda najvažnije- koliko god nam se neki problem činio nepremostivim u početku, uvijek postoje različite mogućnosti da se pronađe kvalitetno rješenje po mjeri osobe koja se s njim suočava. U radionici je sudjelovala 16 učenika srednje škole u dobi između 15 i 18 godina. Svojim angažmanom i ujedinjenim snagama usmjerenim na pronalazak rješenja te pružanje podrške pokazali su iznimnu zrelost, altruizam i spremnost na suradnju te su svi sudionici, uključujući i provoditeljice aktivnosti, naučili nešto novo o sebi i drugima.

Radionicu su u ime SOS Rijeke održale psihologinja Maja Sikirica i asistentica za pravnu pomoć Mia Cvijetić.

Organizacija radionice:Gordana Gerić-Paulić  prof. savjetnikPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Gordana GERIĆ PAULIĆ   datum: 2. 2. 2018.


Tražilica

Oglasna ploča

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Škola

Slobodno vrijeme

Dnevne novosti


Portal za škole
preskoči na navigaciju