preskoči na sadržaj
Vijesti

Hrvatska zastupljena na E2 skupu U Torontu - Kanada

Svake godine Microsoft in Education organizira skup najinventivnijih nastavnika koji najviše pridonose postignućima u obrazovnom procesu uključujući tehnološke inovacije i proizvode. Ove godine je na taj skup pozvano dvoje nastavnika iz Hrvatske: Nikolina Mandić iz OŠ Mladost u Osijeku i Danijel Vrbanc, nastavnik elektrotehničke grupe predmeta iz naše škole.

 


U prekrasnom kanadskom gradu Torontu ove se godine održava okupljanje ponajboljih inovativnih eksperata iz cijelog svijeta. Zastupljeno je blizu 100 država, a broj učesnika je 300.

Susret traje tri dana i popraćen je brojnim aktivnostima usmjerenim na novosti iz pedagogije, tehnike i programske podrške u obrazovanju. Kako bi se ostvarila suradnja među nastavnicima, te unaprijedili proizvodi i izašle nove ideje, zadan je zadatak pod općim imenom "Make What's Next?".

Formirano je oko 40 grupa sa po 5 - 6 učesnika konferencije koje su imale svaka poseban zadatak. Grupa u kojoj sam se ja našao se sastojala od Turkinje, Ekvadorijanca, Ukrajinca, Nijemca i Kuvajčanina.

Naš zadatak je bio kako osmisliti dva Microsoftova proizvoda koja bi unaprijedila postojeće alate koji se već koriste u nastavi. Odabrali smo Minecraft i Skype.

Uz mnogo truda i stiske s vremenom, uspjeli smo osmisliti ideju za povezivanje ta dva alata. Rad ide 23. na ocjenjivanje - pa se nadamo najboljem.

Kako izgleda naš uradak pogledajte na poveznici.

Mnogo je događanja i aktivnosti na ovom skupu.

Naprimjer, imao sam prilike isprobati naočale s proširenom stvarnošću HoloLens (augmentative reality). Stvarno, nevjerojatan osjećaj.....

Na skupu edukatora iz cijelog svijeta lijepo je susretati ljude iz drugih kultura, običaja, načina odijevanja. Pa eto, slijedi nekoliko sličica....

Pitanje za učenike koji uče zemljopis: čije su zastave na slici?

Kako napraviti bioničku ruku - još jedan nastavničko učenički uradak kojim možemo potaknuti učenike na kvalitetan i konkretan rad. Bionička ruka.

I na kraju selfi korner (bez selfija - drugi su me uslikali).

Do slijedećeg izvješća, šaljem svim učenicima, nastavnicima i ostalim zaposlenicima škole jedan srdačan prekooceanski pozdrav iz dalekog Toronta.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Danijel Vrbanc   datum: 23. 3. 2017.


Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Škola

Slobodno vrijeme

Dnevne novosti


Portal za škole
preskoči na navigaciju