preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici, uključite se u rad Mreže mladih savjetnika

Želite li pomoći da se glas djece snažnije čuje u društvu i da se jasnije sagledaju potrebe djece i mladih, želite li zajedno sa svojim vršnjacima aktivno zastupati dječja prava, ispunite obrazac prijave za MMS i pošaljite ga pravobraniteljici. 


Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić poziva djecu i mlade koji žele biti članovi njezine Mreže mladih savjetnika ili MMS-a, a imaju između 12 i 17 godina, da se prijave na natječaj. 

Vaše prijave razmotrit će sadašnji članovi MMS-a, čiji je mandat pri kraju. Oni će, zajedno s pravobraniteljicom i njezinim suradnicima, izabrati novih 25 članova za sljedeće dvogodišnje razdoblje.

U prijavi se trebate ukratko predstaviti, navesti čime se bavite, što vas zanima, jeste li već sudjelovali u nekim sličnim aktivnostima u školi ili u svome mjestu i objasniti zašto mislite da biste baš vi trebali postati člano MMS-a.

Svaki kandidat se prijavljuje sam, po vlastitoj želji i odluci. Ne prijavljuje ga škola, dom ni klub, niti on predstavlja svoju školu ili grad. Član MMS-a zastupa svoje mišljenje, predstavlja sebe samog i upoznaje pravobraniteljicu sa svojim mišljenjem o položaju djece u društvu, o onome što je po njegovom mišljenju važno i potrebno djeci.

Članovi MMS-a su SAVJETNICI i SURADNICI pravobraniteljice za djecu. Putem e-foruma i na sastancima, s pravobraniteljicom i njezinim suradnicima razmjenjuju mišljenja o pojedinim temama i pitanjima važnim za djecu. Često i sami predlažu teme za raspravu i aktivnosti MMS-a, a predlažu i neke aktivnosti Ureda pravobraniteljice. Oni su i AMBASADORI pravobraniteljice, kad svojim vršnjacima prenose informacije o njezinom radu i zaštiti dječjih prava. Što sve rade i koja je njihova uloga, pročitajte na web stranici azanas.dijete.hr u rubrici MMS.

Želite li postati članovi MMS-a, preuzmite obrazac prijave za MMS sa stranice azanas.dijete.hr ili ga potražite od razrednika/razrednice.

Ispunjeni obrazac do 5. lipnja 2012. pošaljite na adresu:

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

Teslina 10

10000 ZAGREB

 

Obrazac možete ispuniti i u word dokumentu i poslati na e-mail adresu mojglas@dijete.hr.

O rezultatima natječaja obavijestit ćemo vas u rujnu. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina RAUKER KOCH   datum: 17. 5. 2012.


Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Škola

Slobodno vrijeme

Dnevne novosti


Portal za škole
preskoči na navigaciju