2021-09-27 08:18:24

Monografija Željezničke tehničke škole Moravice

Povodom stote obljetnice srednjoškolskog obrazovanja u Moravicama, Željeznička tehnička škola Moravice izdala je Monografiju. U navedenom izdanju kronološki je prikazan razvoj srednjoškolskog obrazovanja u Moravicama od davne 1921. do danas. 

Sto godina je vrlo dugo razdoblje u postojanju jedne ustanove i zbog toga je u Monografiji bilo nemoguće obuhvatiti sve činjenice, sva događanja i sve pojedince koji su zaslužni za postojanje Škole. Sukladno navedenom u  Monografiji  je dan svojevrstan  presjek događanja  po određenim vremenskim razdobljima.

Vjerujemo da će Monografija biti zanimljiv izvor podataka za sve naše sadašnje i bivše učenike i djelatnike Škole, kao i mještane Moravica.

Monografija je tiskana u 250 primjerak, a njen su sadržaj i izgled uredili ravnatelj  Borivoj Dokmanović i nastavnici Nataša Volf Pleše, Miroslav Lončar i Stanislav Beljan.

Nadamo se da će ova publikacija biti dostojan izvor izučavanja školstva na području Grada Vrbovskog  i šire,  a svima onima koji su bili dijelom ove Škole biti lijepom uspomenom na dane provedene u njoj.

Zahvalni smo svima koji su doprinijeli  nastanku ove Monografije.


Željeznička tehnička škola Moravice