2023-11-29 13:02:41

Radi u spomen

Radi u spomen

 

 

          Dragi učenici, poštovani kolege!

 

          Okupili smo se na komemoraciji za našeg domara Radu Mamulu, koji je prije nekoliko dana završio ovozemaljsku etapu života. Sve nas je potresla i duboko ražalostila tužna vijest o iznenadnoj i preranoj Radinoj smrti.

 

          Bio je oličenje dobrote i poštenja. Njegova vedrina i pozitivna energija činila je naše dane raznolikima i šarenima, uz pokoju poučnu misao, sretnu riječ, oživljavanje uspomena. Mnogo smo snage za svakodnevne aktivnosti i događanja, te životne nade, crpili iz Radine jednostavnosti i otvorenosti.

Ostavio nas je kada smo to najmanje očekivali. Otišao je kada je itekako bio potreban svojim prijateljima i naravno svojim najbližima. Naš je svijet satkan od krugova, od dolazaka i odlazaka. No, Rade nas je napustio bez riječi, bez pozdrava, bez rastanka. Pustimo neka naviru sjećanja, neka nas povežu.

 

          Što ostaje nakon Rade? Ostvareni rezultati i još mnogo praznih stranica, a iznad svega tiha tuga i duboka praznina koja se ne može ispuniti riječima, ni vremenom. Bol otvara srca i spaja ljude, gradi mostove među ljudima, u tamu unosi svjetlost i tuzi daje ljudski smisao.

 

          Hvala Ti, dragi Rade, što si bio s nama! Tvoj odlazak nismo mogli spriječiti, no u našim srcima ostaješ zauvijek i nikada zaboravljen. Radinoj obitelji, te svima koji su ga poznavali i voljeli iskrena sućut.

 

Neka mu je laka zemlja! Počivao u miru!    

 

 


Željeznička tehnička škola Moravice