2013-12-19 19:10:37

ŽTŠ na IX. Gorskom sajmu u Skradu

U subotu 14. prosinca 2013. godine u Domu kulture u Skradu održan je IX. Gorski sajam – sajam malog i srednjeg poduzetništva u organizaciji LRA Pins.  Na sajmu je sudjelovalo tridesetak  izlagača među kojima je bila i naša škola.

Naša škola se isticala na sajmu tehnologijom budući da samo u „koraku s vremenom“. Prezentiran je naš cnc stroj i demonstrirali  smo prisutnima postupak obrade metala na stroju. Za to su bili zaduženi profesori Damir Višnjić i Damir Grgurić koji su uz prikazivanje postupka rada na stroju odgovarali na brojna pitanja budući da je vladao veliki interes posjetitelja sajma. 

Uz  naše strojarske smjerove  predstavljen je i smjer ekonomije gdje su učenici  pokazivali svoje poduzetničke sposobnosti i kreativan rad. Na sajmu su učenice Matea Delost, Barbara Mance, Ivana Kratofil, Ana Slabinjac, Lorena Tomaljanović, Sanja Topić i Antonia Šutej  zajedno sa svojim profesoricama Renatom Brajdić Gašparac i Katarinom Patrčević osmislili vrlo maštovitu prezentaciju svih zanimanja u našoj školi.  Demonstrirali su kako se od ideje dolazi do uspjeha i prezentirali su sva naučena znanja i vještine u praksi koje su naučili na teorijskoj nastavi u suvremeno opremljenim učionicama.

Kako je u sklopu sajma održana radionica na temu perspektiva razvoja Gorskog kotara, naš štand su posjetili  mnogobrojni uspješni Goranski poduzetnici kao i pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić, te smo time  dokazali da je naša škola zamašnjak razvoja Gorskog kotara .


Željeznička tehnička škola Moravice