preskoči na sadržaj
O školi

 

Željeznička tehnička škola Moravice    

 

Željeznička tehnička škola Moravice jedina je srednjoškolska ustanova na području Grada Vrbovskog. Počeci srednjoškolskog obrazovanja u Moravicama vežu se za davnu 1921. godinu. Kroz godine škola je bila usmjerena prema školovanju kadrova za potrebe željeznice. Škola danas prati suvremene trendove i školuje učenike za zanimanja koja su trenutačno aktualna na tržištu rada. U školi se realizira trogodišnji program u sektoru strojarstva za zanimanje CNC operater/ka te četverogodišnji programi u sektoru ekonomije (zanimanje ekonomist/ica) i elektrotehnike i računalstva (zanimanje tehničar/ka za računalstvo, tehničar/ka za mehatroniku).

  

                    

Škola

 

Nastava se odvija u suvremeno opremljenim učionicama, a praktična nastava iz smjerova strojarstva i  elektrotehnike gotovo u cijelosti se može realizirati u školskoj radionici i specijalno opremljenim učionicama. Želeći omogućiti učenicima da steknu kompetencije nužne za poslove 21. stoljeća, Škola se uključila u projekt e-Škole u sklopu kojeg su učionice opremljene IKT- tehnologijom, a nastavnici su završili brojne edukacije. Naša nastojanja za osuvremenjivanjem nastave prepoznao je i Microsoft  koji nas je 2016. godine uključio na svoju listu Microsoft Showcase Schools. Škola  je uključena i u projekt mobilnosti Erasmus+. U školskj godini 2019./2020.  naši su učenici imali priliku posjetiti španjolski grad Zaragozu i sudjelovati u projektu „From Theory to Practice 1“ čiji je cilj bio ostvarivanje učeničke mobilnosti kroz pohađanje stručne prakse u tvrtkama odabranim sukladno obrazovnom smjeru učenika.

 

Jedna od učionica

Škola  se trudi učenicima ponuditi veliki broj izvannastavnih aktivnosti (Školsko sportsko društvo, Dramska skupina, Recitatorska skupina, Mladi astronomi…). Učenici se redovito uključuju u brojne projekte  i obilježavanja značajnijih datuma kroz godinu. Veći broj učenika uključen je u rad učeničke zadruge Rudač i njene brojne sekcije (Foto kreativa, Goranska etnografska baština, Plodovi gorja, Rukotvorine…). Učenici ekonomskog smjera mogu svoju kreativnost i poduzetnost realizirati u radu Vježbeničke tvrtke
  

Školska knjižnica

  

U sklopu Škole djeluje i Učenički dom. Učenici i njihovi odgajatelji  tradicionalno bilježe odlične rezultate na međužupanijskim i državnim Domijadama. Da bi smanjili negativne posljedice dislociranosti naše ustanove, nastavnici redovito učenike odvode na terenske nastave, izlete, izložbe, kino i kazališne predstave. Škola se može pohvaliti odličnom suradnjom s učenicima i roditeljima, kao i ostalim ustanovama u Gradu, Županiji i šire. U školi prevladava pozitivno okruženje i dobra komunikacija polaznika, nastavnika, stručne službe i pomoćnog osoblja, a temelji se na suradnji i uzajamnom poštovanju.

Učenički dom

 
Promo film


Šetnja školom

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Korisni linkovi
Škola

Slobodno vrijeme


Portal za škole
preskoči na navigaciju